Jooga

”Kehotietoisuutta, lempeyttä ja läsnäoloa

Minulta voit varata yksityistunnin joogaan tai tilata joogatunnin esimerkiksi työyhteisölle tai muulle ryhmälle. Soita tai laita viestiä!

Yinjooga opettaa pysähtymistä, itsensä kuuntelua, aistimista ja tuntemista sekä hyväksyvää läsnäoloa omaa kehoa ja itseä kohtaan. Se edistää muun muassa tietoista läsnäoloa, rauhoittaa hermostoa ja auttaa palautumisessa. Yinjoogan asennot, eli asanat parantavat nivelten liikkuvuutta ja vaikuttavat koko kehoa yhdistävään sidekudosverkostoon, eli faskiaan nesteyttäen sitä ja poistaen siitä mahdollisia tukoksia.

Yinjoogan asennot tehdään pääosin makuulla ja hyvin tuetusti, jotta lihakset pääsevät rentoutumaan. Niissä viivytään yleensä useamman minuutin ajan (2–5 min), mutta tunneillani se ei tarkoita välttämättä täysin paikallaanoloa. Ohjauksessani kannustankin jokaista kuuntelemaan omaa kehoaan ja kunnioittamaan aina kehon senhetkisiä tarpeita.

Yinjoogan vaikutukset hyvinvointiin:

  • rauhoittaa hermostoa
  • hoitaa kehon niveliä, luita ja sidekudoksia
  • kehittää tietoisuustaitoja ja lisää itsetuntemusta
  • vahvistaa kehoyhteyttä
  • kasvattaa kärsivällisyyttä
  • ennaltaehkäisee uupumusta
  • vähentää stressiä
  • suojaa ahdistukselta
  • vahvistaa itsemyötätuntoa
  • voi auttaa uniongelmiin

Yinjooga sopii kaikille, etkä tarvitse aiempaa joogakokemusta osallistuaksesi tunneille. Jos olet raskaana, ole yhteydessä ja kysy tarkemmin. Yinjoogaa ei suositella synnytyksen jälkeen ennen kuin keho on riittävän hyvin palautunut.

Aroma Yinjoogassa käytän luonnonmukaisia, puhtaita eteerisiä öljyjä diffuuserissa joogan tukena. Diffuuserista öljyt haihtuvat vesihöyryn mukana mietona tuoksuna ilmaan. Eteeriset öljyt ovat jokaiseen harjoitukseen erikseen valittuja ja auttavat syventämään harjoitusta ja rauhallista tunnelmaa.

Palaute

Johannan joogatunnit olivat tulleet itselleni tutuksi, kun jouduin miettimään omaa jaksamistani ja palautumistani entistä enemmän. Aikaisemmin en olisi hakeutunut yinjoogaan, koska minulla oli käsitys, että liikkumisen tulisi olla rankkaa ja tehokasta. Joskus on vaan ymmärrettävä, että tarpeet voivat olla myös aivan toisenlaisia ja on hyvä kuunnella kehoaan. Keho ja mieli tarvitsevat liikuntaa, mutta myös vastapainoksi palautumista ja itsensä kuuntelemista.

Meillä sairaalamaailmassa sekä hoitajat, että esihenkilöt ovat todella kovilla. Mietin, miten voisin tukea omia esihenkilöitäni jaksamaan ja ehkä antaa vinkkiä jostain itsehoitomuodosta, joka ei ole kaikille niin tuttua. Otimme arjesta irtioton hyvinvointipäivän merkeissä kauniina kesäpäivänä elokuussa. Johannalla on laaja kokemus ja koulutus hyvinvointialalla ja räätälöimme yhdessä sopivan ohjelman.

Ohjelma koostui Johannan luona Linnunlaulussa nautitusta aamupalasta ja n. puolentoista tunnin ”purkukeskustelusta”/valmennuksesta ja tämän jälkeen yinjoogahetkestä. Yhdessäolo jatkui sitten vielä lounaan merkeissä saaristossa. Osallistujat olivat erittäin tyytyväisiä päivän antiin. Johannalle sydämelliset kiitokset kaikista järjestelyistä, hyvinvointivalmennuksesta ja yinjoogasta!

– Veronica porukoineen

Palautteita

Scroll to Top